Ik ben Yvonne Brill geboren 19-06-1942 te Amsterdam. Opleiding HBS instituut v. kunstnijverheid te Amsterdam. (heden Rietveld academie) Vervolgens gaan werken bij EMI records te Heemstede. Waar ik in gelegenheid werd gesteld om met Jos Brink een serie singles(luisterboeken) op te nemen. Daarna ben ik in dienst gekomen bij uitgeverij 'Het Goede Boek' te Huizen waar ik voor kinderproducties aansprakelijk was. Vervolgens 140 kinderboeken geschreven beginnend bij Kluitman Alkmaar, Fontein, Baaren en uiteindelijk werd de succes serie Bianca opnieuw uitgebracht bij Publique uitgevers te Emmen. Deel 61 moet de serie afronden. In 2015 zal een prentenboek het licht zien. Wadje de zeehond die bij Noordboek zal verschijnen.

Pentekeningen, aquarellen en portretten zijn op dit moment het mooiste om te maken. Door de jaren heen heb ik de nodige exposities gehad vooral in het buitenland o.a in 1973 in Amsterdam 1976-1979 in Italie 1976 in Suriname 1987-1993 in Spanje, Mallorca 2005 Zwitserland, Einsiedeln Duitsland te Deidesheim, 2008 de laatste aan de Costa Brava.

Natuurlijk zijn er een paar hoogtepunten bij. De bijzondere opdrachten: Mijn allereerste boekje in de Spaanse taal l'escala invisible. De onzichtbare ladder, door de burgemeester van het dorp Alaro geschonken aan de school , de presentatie was een happening op de lokale televisie. De opdracht van de Rabobank. 1997/1998. Een verjaarskalender met 12 pentekeningen die ik nog een enkele keer tegen kom in ingelijste vorm, de bank werd Borger Klenckeland. Mijn hoogtepunt qua werk en formaat: opdracht van het Waterschap Suydevelt in het jaar 2000, een fusie naar Velt en Vecht, het personeel kreeg een handgekleurde litho met een genummerd certificaat.

2008 Werd mijn eerste vertelsel boek uitgebracht, en als laatste het jaar 2013. Mijn Spaanse prentenboek dat in 6 talen zou uitkomen, maar helaas door de crisis slechts in het Catalaans, Spaans en Engels is verschenen, daaruit is een toneelstukje ontstaan dat in het engels door kinderen van 9 en 10 jaar is gepresenteerd. Iets heel speciaals omdat ik nu eenmaal een buitenlandse ben. dit boekje is de aanleiding dat in dit jaar 2015. Wadje de zeehond zal verschijnen, hetzelfde concept, maar dan helemaal geprojecteerd op de Waddenzee!

Foto Fleur Louwe (Bit Magazine)

ABOUT

© Marthe Efftink | All Rights Reserved 2014 - 2015